АКТУАЛЬНО

Держсекретар Ватикану в Запоріжжі назвав війну в Україні «несправедливо забутою»

Четвер, 16 червня 2016, 16:47
Ми добре знаємо, що ця війна – це набагато більше ніж якийсь затяжний конфлікт: це постійна небезпека, протистояння цивілізацій, історій та народів, яке виходить далеко поза межі України і може мати серйозні наслідки для рівноваги, що й так уже постійно порушується в багатьох частинах світу.

Такими словами 16 червня звернувся кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Ватикану, до представників Ради Церков Запоріжжя. Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту кардинала Пароліна до України.

Кардинал порівняв війну з міною. «Уже чимало хто скалічився і навіть утратив життя через ці знаряддя смерті, що певним чином представляють війну, яка не припиняється, – війну підступну, часто замасковану, майже невидиму ззовні – і саме тому несправедливо забуту, зокрема світовими засобами масової інформації. Вона є постійною загрозою для життя, безперервною дестабілізацією миротворчого процесу, джерелом незаконних доходів для небагатьох. Як міна, війна залишається завжди замаскованою та завжди потенційно вибуховою», – продовжив високий гість.

Ця «війна частинами», як її називає Папа Франциск, показує, що не можна жартувати з провокаціями, тому що достатньо дрібнички, аби вони вибухнули широкомасштабними та згубними конфліктами.

«На жаль, страждання цієї землі, на якій ми сьогодні перебуваємо, становлять драматичне попередження про те, що може статися, коли спровокувати погіршення ситуації. Я прибув, аби зустрітися з усіма жертвами цього насильства, переказати всю любов, близькість і прагнення солідарності Папи й усієї Католицької Церкви. Страждання, яке ви переживаєте, хоча й стосується безпосередньо вашої землі, однак звертається до сумління всіх людей, міжнародної спільноти, щоб було докладено всіх зусиль для припинення драми в Україні», – промовив представник Ватикану до присутніх.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next