АКТУАЛЬНО

Директор офісу «Мігрантес» Апостольського екзархату відвідав у Римі тимчасово переміщені українські родини з Маріуполя

П'ятниця, 15 квітня 2022, 11:32
Цими днями директор офісу «Мігрантес» Апостольського екзархату візантійського обряду в Італії о. Марко Семеген відвідав тимчасово переміщені до Італії українські родини, які оселилися в римському готелі «I Triangoli». Більшість українців, що мешкають в цьому готелі, родом з Маріуполя.

«Українці, які прибувають до Італійської республіки, отримують тимчасовий прихисток від італійського уряду, але часто їм бракує звичайного живого спілкування українською мовою», – прокоментував зустріч з українцями о. Марко.

Священник роздав українцям речі, яких їм бракувало, а саме засоби особистої гігієни, продукти харчування та солодощі й ігри для наймолодших, зібрані волонтерами при пункті збору гуманітарної допомоги для України, що діє при прокатедральному соборі Святої Софії в Римі.

Душпастир запросив українських переселенців разом пережити Таїнство Христового Воскресіння в наступні дні під час Пасхальних богослужінь у соборі Святої Софії в Римі.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next