АКТУАЛЬНО

Дитячий табір під назвою "Великого бажайте" провели на березі Азовського моря

Вівторок, 15 серпня 2017, 13:03
На березі Азовського моря в м. Приморськ Запорізької області триває дитячий духовно-відпочинковий табір під назвою "Великого бажайте" згідно з повчаннями Великого архиєрея УГКЦ Йосифа Сліпого.

У табір прибули учасники з різних парафій Запорізького деканату Донецького екзархату УГКЦ. Протягом тижня з 9 по 16 серпня діти мають добру нагоду духовно відновитися та дізнатися багато корисного та цікавого.

Кожного дня керівник табору о. Тарас Зубко та волонтери з Молодіжної комісії УГКЦ разом із аніматорами-семінаристами з Тернопільської семінарії намагаються створити атмосферу дружби, любові у поєднанні з християнським вихованням.

У рамках ініціативи Екобюро УГКЦ "Екологічний день" у таборі у співпраці з о. Тарасом до дітей прибув голова Комісії з питань екології Донецького екзархату о. Михайло Неїжмак.

Увечері 11 серпня в таборі розпочалася вечірня екологічна програма, яка тривала до вечора 12 серпня. Перший блок тематичної програми отримав символічну назву "Вечір знайомство з екологічним служінням Церкви". Діти дізналися про історію, передумови та причини виникнення Екобюро УГКЦ. "Діяльність Екобюро у Церкві є виявом піклування Церкви про людину, про її здоров'я та щасливе життя, а з іншого боку є можливістю вказати людині на екологічний гріх як гріх проти Творця", – навчав захисник Творіння.

За допомогою відеоматеріалів діти змогли побачити наслідки гріховних вчинків для природи та всього Божого створіння, дізнатися про головні ініціативи Екобюро впродовж церковного року: "Екологічні місії", "Не рубай ялинку", "Великопісна ініціатива" та ін.

Завершився вечір спільною вечірньою молитвою 103-го Псалма, в якому гарно описано піклування Бога Творця про все своє створіння. "...Ти створив місяць, щоб значити пори, сонце знає свій захід... Земля насичується плодом діл твоїх..."

Наступного дня у духовному блоці, на Божественній Літургії, просили благословення в Бога в час сугубої ектенії, а в проповіді о. Михайло розповів про створення світу та людини, як яскравий приклад втілення любові Творця до створіння.

"Господь з безмежної любові створює цей прекрасний світ для людства та вже з моменту настання світу хоче, щоб ми були щасливі", - наголошував екореферент.

У третьому навчальному блоці діти слухали екологічну катехизу про поняття "Екологічного гріха", а опісля зробили екологічний іспит сумління. Діти зрозуміли, що гріхи проти довкілля не тільки не потрібно чинити самому, а й важливо не мовчати, якщо це робить хтось інший.

Екологічна гра-квест під назвою "Очистимо землю від сміття" та вечірнє представлення трьох таборових команд на тему "Благословенний ти Господи, все в премудрості сотворив Ти" увінчали черговий екодень, проведений Екобюро УГКЦ у таборах Донецького екзархату.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next