АКТУАЛЬНО

Для духовенства Київської архиєпархії провели формаційні курси

Субота, 29 червня 2019, 10:13
Упродовж 24-27 червня 2019 року в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії для духовенства Київської архиєпархії провели формаційні курси.

У навчанні взяли участь священники, диякони, монашество та випускники духовної семінарії. Під час чотирьох днів інтелектуальної формації представники духовенства поглиблювали свої знання, щоб належно виконувати покликання до священничого служіння.

Значну частину формаційних курсів було призначено на поглиблення знання у написанні проектних заявок та комунікації в команді. Лекції на цю тематику проводили Наталя Бордун та Дмитро Якимець, викладачі Інституту лідерства та управління УКУ.

У рамках курсів було проведено також аналіз статистики Київської архиєпархії. Це навчання провів  о. Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії.

Окрім інтелектуальної формації, священники мали нагоду відпочити від щоденних обов’язків, порозмовляти про сучасні виклики священничого служіння та поділитися своїм душпастирським досвідом. Центральною частиною кожного дня була молитва, а зокрема Божественна Літургія.

Сьогодні, в останній день формаційних курсів, священники мали день духовної віднови. День духовної віднови був часом, який допомагав зібрати всі духовні сили для більш ревного служіння. Духовні науки проводив отець Василь Баглей, місіонер милосердя Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, який ділився зі священниками досвідом особистого духовного життя. «Першим заповітом Ісуса Христа для священників є навчати. Ми маємо сьогодні велику потребу в новій євангелізації. Насамперед — це керигма. Це основа нашої віри», — зазначив душпастир. Реколектант наголосив, що нинішня людина потребує розуміння, чому має жити згідно з християнськими цінностями. «То можна робити, а це не можна робити. А заради чого? Якщо Христос для неї не є Спасителем, якщо вона не має з Ним особистих стосунків», — наголосив о.Василь.

Завершуючи, о. Василь подякував усім присутнім: «Дякую всім вам. Вам бажаю Божої наснаги на місійних теренах, хай Святий Дух провадить ваше служіння». 

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next