АКТУАЛЬНО

Для духовенства Київської архиєпархії провели формаційні курси

Середа, 18 квітня 2018, 18:19
16-18 квітня 2018 року в селі Зарічани, що на Житомирщині, для духовенства Київської архиєпархії провели формаційні курси.

У навчанні взяли участь священики, диякони, монашество та випускники духовної семінарії. Під час трьох днів інтелектуальної формації представники духовенства поглиблювали свої знання, щоб належно виконувати покликання до священичого служіння.

Значну частину формаційних курсів було присвячено поглибленню знання Святого Письма, а зокрема пророчих книг Старого Завіту. Лекції на цю тематику проводив о. Роман  Островський, префект з навчальної частини Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Під час навчання лектор говорив про роль пророків в історії Ізраїлю та про те, як Слово Боже промовляє сьогодні до кожної людини. Так, на прикладі пророка Амоса учасники лекцій вчилися бачити, як Господь вимагає справедливості від усіх народів. Натомість пророк Осія, за словами о. Романа, показує люблячого Бога, який шукає «свою наречену - народ Ізраїлю». Духовенство також мали нагоду подивитися на пророка Єремію та разом із ним роздумували над гіркою долею Єрусалимського храму та народу, який відштовхнув свого Господа Спасителя.

Важливою частиною курсів було навчання "Lectio Divina" (Молитовне читання Святого Письма). Священики були поділені на групи, в яких ділилися думками щодо євангельського тексту від Марка 15. 43-16.8 та розповідали про те, як Господь діє в їхньому житті.

У рамках курсів було проведено також аналіз статистики Київської архиєпархії та розроблено напрямки Стратегії-2020. Це навчання провів о. Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії.

Окрім інтелектуальної формації, священики мали нагоду відпочити від щоденних обов’язків, порозмовляти про сучасні виклики священичого служіння та поділитися своїм душпастирським досвідом. Центральною частиною кожного дня була молитва, а зокрема Божественна Літургія.

Окрім цього, сьогодні, в останній день формаційних курсів, священики мають нагоду зустрітися з владикою Йосифом (Міляном), Єпископом-помічником Київської архиєпархії. А також зустрітися з духовенством Міланської архиєпархії РКЦ під головуванням Блаженнішого Святослава та молитися Божественною Літургією Амврозіанської традиції (св. Амврозія Медіоланського).

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next