АКТУАЛЬНО

Для Кам’янець-Подільської єпархії висвятили нового священика

Середа, 05 грудня 2018, 15:51
4 грудня 2018 року в Хмельницьку, у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський та Адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії.

Під час Літургії владика висвятив на священика отця-диякона Миколу Шпітального. Уперше до такого служіння покликано вихідця саме з цього обласного центру.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь (Семенюк) у своїй промові привітав усіх присутніх з величним святом, закликав молитися за мир та спокій в Україні, а також за визволення полонених моряків. Окрім цього, він побажав, щоб кожна мати дочекалася з війни свого сина  живим.

Владика, здійснивши чин ієрейського рукоположення, подякував матері новопоставленого священика, яка “подарувала сина Церкві”, і всім тим, хто виховав і підготував отця Миколу до священства.

Додамо, що отець-диякон Микола Шпітальний народився і зростав у Хмельницькому. Спочатку він співав та прислуговував у церкві. Після школи вступив до місцевого вишу та здобув фах менеджера. Проте справжнє своє покликання осмислив уже під час навчання у духовній семінарії. Через сім років, повернувшись додому, одружився і зараз разом з дружиною виховує дочку Марійку. На початку цього року отець-диякон Микола Шпітальний отримав дозвіл на дияконські свячення, а віднині служитиме священиком.

Повідомила Наталка Коберник


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next