АКТУАЛЬНО

Для монашества Харківського екзархату провели день духовної віднови

Середа, 21 липня 2021, 10:53
20 липня відбувся день духовної віднови для монашества Харківського екзархату. У цей день представники монаших згромаджень зібралися у Полтавському монастирі Успіння Пресвятої Богородиці сестер Чину cвятого Василія Великого.

20 липня відбувся день духовної віднови для монашества Харківського екзархату. У цей день представники монаших згромаджень зібралися у Полтавському монастирі Успіння Пресвятої Богородиці сестер Чину cвятого Василія Великого. Відслужив Святу Літургію та виголосив духовну науку для монахинь о. Йосиф Щур, ЧСВВ, ігумен Покотилівського Свято-Покровського монастиря, синкел у справах монашества Харківського екзархату.

Отець Йосиф подякував усім богопосвяченим особам, які служать на теренах екзархату, а це отці василіани, сестри Згромадження святого Йосифа, сестри милосердя святого Вікентія, сестри Чину святого Василія Великого.

У своєму духовному слові проповідник звернув увагу на євангельську розмову Христа і апостола Петра. “Чи ти любиш Мене?” –  запитує Христос не лише Петра, а також кожного  з нас. “Якщо ми кажемо Богові, що Його любимо – це не означає, що ми маємо відчувати якусь емоцію, це означає – жити любов’ю у своїх вчинках”, – зазначив о. Йосиф.

Варто додати, що спільні зустрічі для монашества Екзархату відбуваються раз на місяць. Богопосвячені особи збираються на дні духовної віднови, щоб спільно помолитися, послухати науку та поспілкуватися.

Пресслужба Харківського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next