АКТУАЛЬНО

Для Одеського екзархату висвятили нового диякона

Понеділок, 30 квітня 2018, 12:27
29 квітня, у неділю розслабленого, владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеського екзархату та Адміністратор Кримського екзархату, очолив Божественну Літургію в храмі Святих апостолів Петра і Павла м. Новояворівськ. Під час богослужіння єпископ уділив дияконські свячення бр. Василю Довгому, який розпочинає своє служіння для Одеського екзархату.

Напередодні, ввечері 28 квітня, після Вечірні з литією, відбувся чин поставлення на читця, співця і свіченосця, а опісля і піддияконське рукоположення.

У неділю, перед початком Богослужіння, при вході до храму діти спільноти Святого Герарда разом з о. Іваном, ігуменом монастиря отців редемптористів, у процесійному супроводі парафіян та гостей храму зустріли Екзарха, який, благословляючи вірних, ввійшов до святині.

Після Євхаристійного канону розпочався чин дияконських свячень. Кандидата уведено до святилища та тричі обведено довкола престола, після чого, поклавши на нього руки, владика Михайло за волею Божою та діянням Святого Духа поставив його в дияконський чин. Вкінці єпископ вручив новопоставленому диякону орар, служебник і кадильницю, кожного разу виголошуючи «Аксіос», що означає «гідний».

На завершення Літургії єпископ привітав новопоставленого диякона з важливою подією в його житті та побажав йому вірності в служінні, до якого Господь його покликав. «Нехай божественна благодать, яка сьогодні зійшла на вас, примножує ревність і додає сили для жертовного служіння Церкві, особливо в теперішній час для України». Відтак  диякон Василь висловив слова подяки Преосвященному владиці Михайлу за його молитву та настанови, які надихають кожного та допомагають у життєвих випробуваннях.

Прес-служба Одеського екзархату


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next