АКТУАЛЬНО

Для працівників “львівського крила” Патріаршої курії провели загальну зустріч

П'ятниця, 21 червня 2019, 09:15
У четвер, 20 червня 2019 року, в Патріаршому домі відбулася загальна зустріч працівників “львівського крила” Патріаршої курії УГКЦ.

Збори традиційно розпочалися Божественною Літургією у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці та продовжилися обговоренням поточної діяльності, організаційних питань та інших робочих моментів.

“Патріарша курія — “кровоносна система” Церкви”, — вважає о. Володимир Містерман, заступник Адміністратора Патріаршої курії. І згодом додає: “Патріарша курія — це “ретранслятор” всіх тих імпульсів, які виходять від Синоду Єпископів УГКЦ та Глави Церкви; “щупальця” (“локатори”) Церкви, якими відчитує виклики у суспільстві; “лабораторія”, в якій зароджуються творчі ідеї та трансформуючі проекти для суспільства”.

Адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович згадав про важливі події в житті Церкви, зокрема про зустріч Блаженнішого Святослава з новообраним Президентом України, про підготовку митрополитів та Постійного Синоду УГКЦ до зустрічі з Папою Франциском (яка відбудеться у Римі 5 та 6 липня 2019 року), а також згадав про роботу над Орденом митрополита Андрея Шептицького та новостворену Душпастирську раду Патріаршої курії.

За їхніми словами, останнім часом оптимізувалася робота Курії та стала ефективнішою комунікація між працівниками Церкви завдяки зустрічам з головами комісій.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next