АКТУАЛЬНО

Для Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ призначено Єпископа-помічника

Четвер, 12 квітня 2018, 13:03
У четвер, 12 квітня 2018 року, у Ватикані повідомлено, що Святіший Отець Франциск дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ священика Петра Лози, ЧНІ, дотеперішнього адміністратора парафії Святих Петра і Павла в Чернігові (Київська архиєпархія), Єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, надаючи йому титулярний осідок Паніо (Panio).

Про дату і місце проведення архиєрейської хіротонії ми повідомимо додатково.

Біографія о. Петра Лози, ЧНІ

Народився 3 червня 1979 року в Колоденці на Львівщині.

1997 року вступив до Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (отці редемптористи), склавши довічні обіти 2003 року.

Священичу формацію розпочав в семінарії отців редемптористів у Львові (1998-2001), a завершив богослoвські студії в університеті в Інсбуруку (Австрія), де навчався в 2001-2009 роках.

Див. також: Як монах допомагає жінкам, котрі відсиділи у в’язниці

Після священичих свячень 26 серпня 2008 року розгорнув душпастирську діяльність у Вінниці, де був віце-парохом, а потім парафіяльним адміністратором у Гніздичеві-Кохавині.

Від 2011 до 2014 року був провінційним дорадником Львівської провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя.

Від 2014 року є адміністратором парафії Святих Петра і Павла в Чернігові та одночасно капеланом у двох місцевих в’язницях.

 uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next