АКТУАЛЬНО

Для студентів Івано-Франківської духовної семінарії розпочався ознайомчий курс пенітенціарного служіння

Вівторок, 17 жовтня 2017, 14:42
З 14 жовтня студенти шостого курсу Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ беруть участь в «Ознайомчому курсі пенітенціарного служіння для семінаристів». З благословення Блаженнішого Святослава цей курс був розроблений Департаментом військового капеланства та став частиною великого пасторального проекту 2017 року.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира (Війтишина) та за сприяння ректорату Івано-Франківської духовної семінарії, зокрема отця-ректора Олеся Будзяка, семінаристи-випускники братимуть участь у проекті протягом першого семестру 2017/2018 навчального року. Програма курсу передбачає як практичні заходи, так і теоретичні заняття.

У супроводі в`язничних душпастирів о. Арсена Панчака та о. Василя Сливоцького семінаристи вже відвідали Івано-Франківську установу виконання покарань №12 (СІЗО) на свято Покрови Пресвятої Богородиці, узяли участь у спільній Святій Літургії в молитовній каплиці установи та поспілкувалися з ув’язненими.

У рамках програми майбутні душпастирі ознайомляться з історією християнської проповіді у в`язницях та основами пастирської опіки в пенітенціарній системі, а також послухають лекції пенітенціаріїв з основ криміналістики та пенітенціарної психології, дізнаються про різні види пенітенціарних установ та про дотримання прав людини в ув`язненні.

Організатори такої навчальної програми сподіваються, що «Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів» сприятиме глибшому усвідомленню покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next