АКТУАЛЬНО

Для студентів Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ розпочався ознайомчий курс пенітенціарного служіння

Четвер, 19 жовтня 2017, 11:13
З 14 жовтня студенти Івано-Франківської духовної семінарії УГКЦ беруть участь в «Ознайомчому курсі пенітенціарного служіння для семінаристів». З благословення Блаженнішого Святослава цей курс був розроблений Департаментом Патріаршої курії УГКЦ з душпастирства силових структур України та став частиною великого пасторального проекту 2017 року.

За сприяння ректорату Івано-Франківської духовної семінарії, отця ректора Олеся Будзяка, семінаристи-випускники братимуть участь у проекті протягом першого семестру 2017/2018 навчального року. Програма курсу передбачає як практичні заходи, так і теоретичні заняття.

У супроводі в`язничних душпастирів о. Арсена Панчака та о. Василя Сливоцького семінаристи вже відвідали Івано-Франківську установу виконання покарань №12 (СІЗО) на свято Покрови Пресвятої Богородиці, взяли участь у спільній Святій Літургії в молитовній каплиці установи та поспілкувалися з ув’язненими.

У рамках програми семінаристи ознайомляться з історією християнської проповіді у в`язницях та основами пастирської опіки в пенітенціарній системі, а також послухають лекції пенітенціаріїв з основ криміналістики та пенітенціарної психології, дізнаються про різні види пенітенціарних установ та про дотримання прав людини в ув`язненні.

Ознайомчий курс пенітенціарного служіння для семінаристів сприятиме глибшому усвідомленню покликання Церкви до особливого служіння милосердя в місцях несвободи.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ за інформацією
Інформаційного центру Молодіжної комісії
Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next