АКТУАЛЬНО

Для священиків Харківського екзархату провели Великопісні реколекції

Понеділок, 25 березня 2019, 12:31
З 18 до 21 березня 2019 року, з благословення владики Василя Тучапця, проходили реколекції для священиків Харківського екзархату.

У роздуми про священство учасників реколекцій вводив о. Євген Задорожний, ЧНІ. Кожна наука розпочиналася із вервечки, після якої, основуючись на власному досвіді, отець розповідав, як подолати відчай та зневіру, розчарування та розпач. «Тут вам дуже важко, але не розчаровуйтесь! І не забувайте, що ви для людей є видимим образом Христа», – зазначив реколектант.

Варто додати, що дні духовної віднови проходили в римо-католицькій парафії Святого Вікентія де Поля. А третього дня реколекцій священики молилися Літургію Передшеосвячених Дарів у нижньому храмі Святих Верховних апостолів Петра і Павла катедрального собору Святого Миколая Чудотворця УГКЦ. Божественну Літургію очолив владика Василь, який у своєму пастирському слові наголосив, що “Великий піст – це час нашого очищення, час, коли ми повинні відкрити наші серця на Божу ласку і Божу благодать”.

Архиєрей побажав, щоб усі вчинки, особливо в час Великого посту, були скеровані насамперед на перепрошення Бога за всі наші гріхи. “Заохочуйте і провадьте своїх вірних до Таїнства Покаяння і єднання з Христом у Пресвятій Євхаристії”, – завершив Екзарх Харківський.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next