АКТУАЛЬНО

Для священиків Бучацької єпархії УГКЦ відбулася серія тренінгів з протидії корупції

П'ятниця, 22 червня 2018, 13:46
19-20 червня в Чорткові відбулися формаційні тренінги для близько 150 священиків у рамках реалізації пасторальної програми з протидії гріхові корупції, затвердженої Синодом Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Формаційні тренінги провадив голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс. Учасники поглибили свої знання та дізналися в деталях про різні прояви корупції, які є конкретні можливості та доступні способи боротьби з нею на місцевому та побутовому рівні. Отримали практичні поради для проповідей, як говорити про цей гріх з посиланнями на Святе Письмо.

Також цього разу було багато практики. На основі методу Християнського суспільного вчення "Бачити, аналізувати, діяти" учасники вчилися «працювати» з корупцією. Священики, працюючи в групах, визначали найактуальніші та найпоширеніші прояви корупції в тих регіонах і місцевостях їхнього служіння, з якими зустрічаються вірні. Відтак аналізували причини певних корупційних дій і лише тоді працювали над стратегією подолання корупції на місцевому побутовому рівні. Зосереджувались також на можливостях душпастирів у протидії гріхові корупції.

Такі зустрічі проводитимуться надалі в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ для духовенства та монашества, зосереджуючись на їхньому служінні, а також для мирян з метою заохотити їх до активної позиції не мовчати на гріх корупції, а також активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості.

Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Facebook (https://www.facebook.com/anticor.ugcc).

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next