АКТУАЛЬНО

Для священиків Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбулися освітні курси

Четвер, 24 жовтня 2013, 10:15
Цикл освітніх лекцій для душпастирів відбувся 23 жовтня у Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Поглибити духовно-наукову формацію прибуло 264 священики. Отці слухали лекції богословів та істориків, обговорили низку важливих питань у сфері душпастирського служіння.

У рамках освітніх курсів відбулася робоча зустріч на тему впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”. Відповідальний за реалізацію стратегії о. Андрій Романків представив та обговорив з душпастирями основні елементи пасторального планування та наголосив на важливості у церковній спільноті єдності духу в реалізації стратегії.

Доктор історичних наук о. Віталій Козак прочитав лекцію з історії Вселенської Церкви, зачепив важливі епізоди становлення християнства, говорив про особливості богословського вчення під час Вселенських Соборів.

Адміністратор парафії Успіння Пресвятої Богородиці із смт Скала-Подільська (Бучацька єпархія) о. Василь Германюк поділився досвідом роботи з молоддю та розповів, як ефективно використовувати Інтернет та соціальні мережі в душпастирській діяльності. Священик, власне, відомий тим, що вперше почав здійснювати мультимедійні проповіді у своїй парафії.

На зустріч зі священиками прибув владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. Архиєрей говорив на важливі теми морального богослов'я, згадав про актуальні питання життя архиєпархії, дав поради, як ефективніше здійснювати душпастирське служіння. Владика Василь заохотив отців готуватися до Архиєпархіального собору на тему “Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом”, який відбудеться 11 жовтня 2014 року відповідно до рішення Синоду Єпископів УГКЦ.

фото

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next