АКТУАЛЬНО

Для церковної школи в Будапешті призначено нових керівників

П'ятниця, 08 березня 2019, 13:06
Владика Йосиф Мілян, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, взявши до уваги пропозиції пасторальної ради парафії Покрови Богородиці в Будапешті щодо керівників для церковної школи імені кардинила Любомира Гузара, під час свого робочого візиту до Угорщини, який відбувся 5 березня, призначив п. Уляну Княгинецьку директором української школи в Будапешті.

Княгинецька Уляна закінчила слов’янське відділення філологічного факультету Сегедського університету імені Аттіли Йожефа. Є членом пасторальної і економічної церковної ради, головою самоврядування українців Уйбуди, депутатом Державного самоврядування українців в Угорщині.

Помічниками директора  призначено: п. Втерковську Марію, яка  відповідатиме за недільну групу Рідної школи (за освітою богослов, психолог, релігієзнавець, катехит) і пані Світлану Лойгут, яка буде відповідати за інші напрямки діяльності школи (за освітою український філолог, музикант).

У рамках свого офіційного візиту до Угорщини владика Йосиф обговорив питання розвитку церковної школи в Будапешті з Державним секретарем Мокловш Шолтисом і митрополитом Філіпом Кочішем. Представники Угорщини повідомили, що в Угорщині церкви мають право мати свою школу та провадити відповідні програми для дітей.

Довідка

Церковна школа в Будапешті була створена з дозволу української та угорської церковної влади в минулому році з нагоди десятої річниці Української Греко-Католицької громади в Будапешті. У рамках освітнього церковного проекту діє школа лідерства, мовна школа, творча школа та Рідна школа. Навчальні програми передбачені для дітей, молоді та дорослих.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next