АКТУАЛЬНО

Для участі у Світовому дні молоді в Кракові 25-31 липня зареєструвалися вже п'ять тисяч українців

Середа, 20 липня 2016, 12:40
На сьогодні для участі у Світовому дні молоді (СДМ), який відбудеться у Кракові від 25 до 31 липня, зареєструвалися п'ять тисяч українців. Про це голова Комісії у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви отець Ростислав Пендюк повідомив на прес-конференції в УНІАНі.

«Ми можемо говорити зараз про п'ять тисяч людей з України, які зареєструвалися в оргкомітеті Світового дня молоді», - сказав він.

Разом із тим, за словами о. Ростислава, багато українців зараз навчаються або працюють у Польщі і «вони, очевидно, реєструвалися на Світовий день молоді, але не як представники України, а як люди, які живуть у Польщі».

Крім того, о. Пендюк вважає, що українці можуть ухвалити «спонтанні рішення» взяти участь у цьому заході перед самим його початком. Він зауважив, що процес реєстрації на захід ще не завершено.

Своєю чергою секретар Комісії у справах молоді Римо-Католицької Церкви сестра Анна Заінчковська зазначила, що всього для участі у СДМ зареєструвалися 562 тис. 640 осіб зі 187 країн, найчисленніші групи - із Польщі (171 979), Італії (77 224), Франції (34 353), Іспанії (30 861), США (27 017) і Німеччини (15 484).

За словами Заінчковської, участь у СДМ візьмуть представники всіх країн Європи, крім Андорри і Сан-Марино. Уперше на СДМ приїдуть групи з Косово, Бангладешу, Гібралтару, Палестини, Бірми і Південного Судану. Серед зареєстрованих учасників СДМ – 800 єпископів і 47 кардиналів зі 107 країн, найбільше – з Італії, Польщі та США. Свою участь у СДМ підтвердили також 10 тис. священиків.

«Від України зареєстровано 197 груп, Це приблизно 5 тис. осіб, з яких близько 3 тис. – вірні Греко-Католицької Церкви, і 2 тис. – римо-католики», – сказала Заінчковська.

Коментуючи участь українців у Світовому дні молоді, генеральний консул України в Кракові Олег Миндюк через скайп-зв’язок висловив сподівання, що таке спілкування молодих людей сприятиме добрим, дружнім відносинам.

«Незважаючи на те, що ми маємо зараз у парламенті Польщі дискусію стосовно України і речей, які не дуже нам подобаються, ми сподіваємося, що саме зустрічі під час СДМ українців із поляками та представниками інших народів сприятимуть добросусідським, приязним стосункам», – сказав дипломат.

Пан Миндюк також повідомив, що в Генконсульстві України в Кракові в дні проведення СДМ працюватиме консул, який приїхав із Любліна, для надання консульської допомоги українцям.

«Напевно, найбільша проблема буде – втрата документів. Однак ми замовили велику кількість документів на повернення і будемо видавати одразу, проблем не буде», – запевнив він.

Крім того, Олег Миндюк повідомив, що Генконсульство в дні проведення СДМ працюватиме цілодобово.

Отець Ростислав Пендюк, своєю чергою, повідомив, що СДМ проводяться з 1985 року, українці вперше взяли в ньому участь у 1991 році. За словами священика, цього року вперше в історії СДМ промови на заходах перекладатимуть українською мовою.

«Ми пишаємося тим, що вперше на такій великій події українська мова є офіційною. Сподіваюся, що для українців цей СДМ стане справді особливим», – сказав о. Пендюк.

 

press.unian.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next