АКТУАЛЬНО

Для українських емігрантів не вистачає священиків

П'ятниця, 02 вересня 2016, 12:50
У Пасторально-місійному відділі УГКЦ зазначають, що найбільше священиків для українців за кордоном нині потребують на Кіпрі, у Греції, ОАЕ і Туреччині. Також не вистачає духівників для служіння в Португалії, Грузії, Китаї (Шанхай) та Японії.

"Щодо Китаю, то до нашої канцелярії приходили українці, які мешкають у Китаї. Уже налагоджуємо співпрацю, моніторимо ситуацію, - каже владика Йосиф Мілян. - Там є українське товариство. І люди хочуть українського священика, греко-католицького.

В Японії є багато наших молодих людей, науковців, які працюють у сфері IT-технологій. Багато з них – із Західної України. Час від часу хтось із наших душпастирів із певних причин туди прибуває.

Був нещодавно владика Борис (Гудзяк) і зустрічався з нашими греко-католиками на молитві. Тож треба діставатися Японії.

В Індії є наші люди, але не атакують нас листами, як з інших країн".

Українське душпастирство набирає обертів у Прибалтійських країнах, зокрема Латвії і Естонії. Священик, який душпастирює в Естонії, уже почав надавати опіку нашим вірним у Гельсінкі.

"Церква має створити місійний інститут. Ми мусимо робити якісь квоти у семінаріях, де будуть священики готуватися виключно для місійної праці. На мою думку, має бути створена група семінаристів, які з першого курсу будуть скеровані на місії, - зауважує владика. - Вони мають розуміти, що не будуть душпастирювати в Україні, що кожні канікули мусять їхати за кордон вивчати душпастирську специфіку, право, культуру, звичаї і традиції певної країни, а особливо мову. Тоді потреба у священиках для емігрантів може бути вирішена".

Перша вимога до душпастиря за кордоном – це має бути глибоко духовна особа. Також священик мусить знати мову тієї країни або хоча б англійську. Він має бути харизматичний і креативний, належного культурного рівня, ерудований, завершив свою відповідь владика Йосиф.

svitua.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next