АКТУАЛЬНО

Для українських греко-католиків Латвії вперше відбулися передріздвяні реколекції

П'ятниця, 12 грудня 2014, 18:22
У ризькій парафії УГКЦ за ініціативи її душпастиря о. Романа Сапужака відбулися перші в історії молодої латвійської парафії реколекції “Пресвята родина як приклад сучасним християнам”. З цією метою до столиці Латвії з головного в Україні монастиря отців редемптористів - львівського монастиря Святого Климентія, прибув отець Микола Бичок, ЧНІ.

Реколекції, які підживили та відновили у парафіян досвід віри перед великим святом Різдва Христового, розпочалися науками о. Миколи про особливість зустрічі з Христом, яка полягає в тому, щоб змінювати своє життя. Для прикладу він вказав на грішника Закхея, який навернувся після зустрічі з Христом. 

Отець Микола Бичок також розповів про святого Йосифа як приклад доброго батька у вихованні дітей. Такого батька, який не стоїть осторонь, але безпосередньо бере участь у житті родини, зокрема вчить дітей молитися, що в сучасному світі трапляється нечасто. Також батька доброго, що захищає дитину та її матір від усіляких небезпек світу.

На реколекціях також йшлося і про постать Пресвятої Богородиці. Пізнавальним було свідчення о. Миколи про ікону Матері Божої Неустанної Помочі, яка перебуває в каплиці УГКЦ у Старій Ризі вже 127 років і була привезена з Рима. Саме чин редемптористів, до якого належить о. Микола Бичок, виконує місію щодо поширювання її у світі. “З цієї ікони Божа Мати дивиться на нас та готова вислуховувати наші прохання. Готова подати і нам свою руку, як дає Синові - Ісусові Христові. Це образ доброї матері Пресвятої родини”, - поділився отець. 

Отець-реколектант закликав парафіян підготуватися до свята Різдва Христового як до радісного, бо в ньому кожна християнська родина вітає Спасителя, водночас святого Йосифа, Богородицю, Ісуса, що творять Пресвяту родину, слід сприймати як найвищих авторитетів у своєму сімейному житті.

Парафіяни, які відвідали чотириденні реколекції, кожного дня мали можливість приступити до святої тайни Сповіді та до Святого Причастя. 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next