АКТУАЛЬНО

Для українців у м. Авелліно (Італія) утворили персональну парафію

Четвер, 25 грудня 2014, 06:44
Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький, здійснив відвідини парафії м. Аввеліно (Італія). Візит тривав від 20 до 22 грудня, на запрошення місцевого пароха о. Романа Кривого.

У суботу, 20 грудня, відбулася зустріч із директором Авелінського Карітасу Карло Меле та його співробітниками, на котрій обговорювалися можливі варіанти співпраці та допомога в будівництві Будинку милосердя в м. Чорткові. Варто пригадати, що початок цієї співпраці між двома єпархіями у цьому питанні був покладений у серпні цього року, коли представники Карітасу Авелліно: Доменіко Лімонджелло та Вінченцо Берардо, які перебували із візитом у Бучацькій єпархії та детально ознайомилися з її соціальними проблемами та потребами.

У неділю, 21 грудня, українська громада урочисто святкувала подію відкриття персональної парафії Святих Володимира та Ольги. Святкування розпочалося Святою Літургією, яку очолили два єпархи – владики Дмитро та Франциск. Перед її початком канцлер єпархії Авелліно о. Вінченцо зачитав декрет про проголошення парафї та номінування пароха. Разом з єпископами співслужили о. Роман Кривий, о. Ігор Стус, о. Ігор Данильчук та о. Терентій (ЧСВВ).

У слові до вірних владика Дмитро наголосив на обов’язкові та дарі служіння ближньому, що особливо є актуальним в емігрантському середовищі, привітав громаду з її духовним зростом та побажав не затримуватися на досягнутому. Владика Франциск склав для усіх присутніх найкращі побажання і привітання з Різдвяними святами.

Хочемо додати, що процес утворення персональної парафії розпочався 2014 року в Авелліно (Італія) з благословення місцевого єпископа Франциска Маріно на прохання о. Романа Кривого, капелана місцевої громади УГКЦ. Офіційно документи були підписані у листопаді. Парохом став о. Роман Кривий, який склав відповідну присягу у присутності свідків.

У понеділок, 22 грудня, відбулася офіційна зустріч двох ієрархів у приміщенні єпархіальної курії. На знак подяки за опіку над українськими емігрантами та їх церквою владиці Франциску вручили ілюстровану книгу історії та культури України.

 

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ
За матеріалами: www.avellino.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next