АКТУАЛЬНО

Для українців греко-католиків у провінції Чако (Аргентина) призначено нового душпастиря

Субота, 26 лютого 2011, 21:46
13 лютого 2011 року українська греко-католицька парафія Успіння Пресвятої Богородиці м. Ро́ке Са́енс Пе́нья, що в провінції Чако (Аргентина), отримала нового адміністратора о. Нестора Гарапчука, який до того часу виконував своє служіння в м. Посадас (провінція Місіонес).

13 лютого 2011 року, українська греко-католицька парафія Успіння Пресвятої Богородиці м. Ро́ке Са́енс Пе́нья, що в провінції Чако (Аргентина), отримала нового адміністратора о. Нестора Гарапчука, який до того часу виконував своє служіння в м. Посадас (провінція Місіонес). Ця подія мала історичне значення для українських вірних цієї провінції, бо протягом останніх  більш як 20 років вищезгадана парафія не мала власного душпастиря.

Представлення нового настоятеля храму Успіння Пресвятої Богородиці відбулося під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Святослав (Шевчук), Апостольський адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині, у співслужінні з єпископом-емеритом Михайлом (Микицеєм). З владиками співслужили: о. Нестор Гарапчук, о. Рамон Янюк, салезіянин, який опікується нашими вірними у сусідній провінції Формоса, і численні священики латинського обряду. Рівно ж на цьому урочистому Богослужінні були парафіяни, гості та представники міської влади.

Варто теж додати, що завдяки старанням великого українського місіонера Чину братів менших (францисканці) зі Сполучених Штатів о. Теодора Винника будівництво парафіяльного храму Успіння Пресвятої Богородиці розпочалося у травні 1977 року та завершилося у квітні 1978 року. Урочисте відкриття храму відбулося 16 квітня 1978 року. Але після передчасної смерті, 10 вересня 1987 р, о. Теодора ця парафія не мала власного душпастиря. Понад 20 років парафією опікувалися місцеві отці оріоністи: спочатку о. Михайло Микицей (пізніший єпарх), а відтак о. Луїз Карбонеллі.

Від  заснування цієї громади тут ревно служать найбільш убогим і покинутим україцям сестри служебниці Пречистої Діви Марії. З приходом нового, молодого священика українці на цих безкраїх просторах отримали нову надію на відродження релігійного, громадського та культурного життя.

Прес-служба єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next