АКТУАЛЬНО

Для відзначення Року митрополита Андрея Шептицького у Коломиї говорили про заходи на різних рівнях

Вівторок, 03 лютого 2015, 19:51
3 лютого у приміщенні єпархіального управління Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ провели засідання оргкомітету для планування заходів по відзначенню Року митрополита Андрея Шептицького у єпархії.

Під головуванням владики Василія (Івасюка) у оргкомітет крім духовенства було запрошено директора Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені о. Й. Кобринського Ярославу Ткачук, голову Коломийського міськрайонного Товариства “Просвіта” імені Т. Шевченка Василя Глаголюка та завідувача кафедри педагогіки і психології Коломийського інститут ПНУ імені В. Стефаника Оксану Поясик.

“Впродовж цілого року будемо намагатися відкривати постать великого митрополита Андрея для якнайбільшого кола людей. Для цього ми вестимемо тісну співпрацю з фахівцями різних сфер суспільного життя”, - сказав владика Василій.

Єпарх відзначив добрий початок, яким було офіційно проголошено Рік митрополита в Коломийсько-Чернівецькій єпархії 21 січня. Учасники робочого засідання зробили загальні напрацювання заходів, які планують провести на різних рівнях: загальноєпархіальному, деканальному і парохіяльному.

Були обговорені рекомендації для вшанування митрополита у всіх навчальних закладах єпархії із розробкою практичних матеріалів для вчителів і викладачів. Заплановані наукові конференції у Коломиї та Чернівцях, проведення читань у деканатах, а також вшанування ювілейної дати Шептицького через встановлення пропам’ятної дошки у парохіях, які повязані з душпастирськими відвідинами митрополита Андрея тощо.

о. Василь Перцович

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next