АКТУАЛЬНО

Для здійснення мрій невиліковно хворих дітей львів’яни започаткували проєкт «Зіркова карета»

Вівторок, 19 листопада 2019, 18:04
18 листопада 2019 року в Шпиталі Шептицького презентували проєкт «Зіркова карета», у рамках якого здійснюватимуть мрії дітей з невиліковними хворобами.

«Цей проєкт буде скерований на сповнення бажань дітей, час життя яких обмежений. Цей задум вкорінений  в історії Шпиталю Шептицького, бо Шпиталь понад два десятки років розвиває напрямок паліативної медицини. І дотепер ми скеровували нашу увагу на дорослих пацієнтів. Ми спочатку відкрили стаціонарне відділення, опісля збільшувалася кількість паліативних ліжок. Сьогодні ми вперше торкаємося теми паліативної медицини саме дитячої», – кажуть організатори проєкту.

Своєрідною «технікою для здійснення бажань» будуть два реанімобілі, оснащені всім необхідним для людей на останніх етапах життя. Йдеться, зокрема, про такі мрії, як поїздка у дельфінарій, зустріч з однокласниками, чи навіть із улюбленою кінозіркою. Реалізувати проєкт стало можливим завдяки численним меценатам, зокрема, християнським організаціям з-за кордону.

«Ці пацієнти потребують більшої опіки. Звичайне таксі, чи швидка їх не зможе перевезти. У нашій кареті Швидкої допомоги (у «Зірковій кареті» будуть їхати лікар і фельдшер, які будуть навчені надавати допомогу і стабілізувати всі стани, які будуть виникати у пацієнта», – підкреслила Марта Рипихович, завідувачка відділення паліативного лікування, керівник виїзної паліативної допомоги.

«Переважно проєкт скерований на дітей, які перебувають у лікарнях, але також на тих дітей, які перебувають вдома. Немає схеми, як буде виїзд відбуватися. Але є конкретний алгоритм наших дій. Це робота психолога, який проговорить усі нюанси з родиною і дитиною і те місце, куди дитина хоче поїхати, буде здійснена робота всієї команди (соціальний працівник, психолог і медик). Ми плануємо, що це будуть виїзди по Україні, але розглядаємо і можливість виїзду за кордон», – розповіла керівник відділу розвитку Шпиталю Шептицького, координатор акції «Зіркова карета» Христина Келеман.

Перший виїзд планують здійснити 19 грудня на День святого Миколая. Проєкт розрахований  на дітей Львова, Львівщини та всієї України.

Щоби зібрати кошти для втілення проєкту, Шпиталь Шептицького проведе 23 листопада благодійну гала-вечерю в підтримку останніх дитячих мрій в Edem Resort Medical & Spa, що в селі Стрілки.

Утім ініціатори проєкту зазначають, що тема паліативної медицини наразі в Україні поширена недостатньо. З метою її популяризації, а також ділення досвідом фахівців, які працюють у цій сфері, 23 листопада Шпиталь Шептицького  проведе науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Актуальні питання розвитку стаціонарної та мобільної паліативної допомоги в Україні».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next