АКТУАЛЬНО

Дні богопосвяченого життя пройдуть в Івано-Франківську

П'ятниця, 24 січня 2014, 14:12
13-15 лютого кожного року в Івано-Франківській архиєпархії з благословення Митрополита Володимира проводяться Дні богопосвяченого життя (ДБЖ). Як і щороку, організатором виступає Комісія у справах монашества у співпраці з представниками різних спільнот богопосвяченого життя.

Ці дні передують празнику Стрітення Господнього, який є «професійним» Днем богопосвячених осіб, бо ще в 1997 році блаженний Папа Іван Павло ІІ в цей празник встановив Всесвітній день богопосвяченого життя, дбаючи, щоб уся Церква глибше задумалася над цим даром. У таїнстві Стрітення бачимо, як Богородиця жертвує Богові найбільший дар, який отримала, – свого Сина Ісуса Христа, тим самим приносячи й себе в жертву. Це є символом того, як батьки жертвують своїх дітей, котрі отримали особливе покликання в житті, на служіння Богові. Подібну жертву з самих себе для любові до Христа складають богопосвячені особи. Про це свідчать слова з Апостольськомуго повчання «Vita consecrata»: «Богопосвячене життя, що ґрунтується на прикладі життя і на вченні Господа нашого Ісуса Христа, - це дар Бога-Отця своїй Церкві за діянням Святого Духа. Через євангельські ради притаманні Ісусові риси – чистота, вбогість і послух – набувають у світі постійної «видимості» і спрямовують погляд віруючих до того таїнства Божого Царства, яке вже діє в історії, але остаточно виповниться в небі» (Іван Павло ІІ, Богопосвячене життя, 1).

Зустрічі проводять щоразу при різних монаших домах, а завершення святкувань - в архикатедральному соборі Воскресіння Христового урочистою Божественною Літургією.

Програма заходів:

І день, 13 лютого, четвер:

17.00 год. – Вечірня в храмі Царя Христа при монастирі отців Чину святого Василія Великого в Івано-Франківську;

18.00 год. – Божественна Літургія;

19.00 год. – Конференція на тему: "Чернеча спільнота у навчанні св. Василія Великого" – о. Микола Микосовський, ЧСВВ

19.30 год. – "Чернече життя у часи підпілля" - о. Володимир Палчинський, ЧСВВ;

ІІ день, 14 лютого, п’ятниця:

18.00 – Божественна Літургія в храмі Святих Кирила і Методія при Згромадженні Воплоченого Слова.

            19.00 – Вечірня з литією празника Стрітення Господнього.

20.00 – Конференція на тему "Місійність монашества УГКЦ" – о. Йосафат Мощич, МТСА

Вертеп представлять сестри Чернечої родини Воплоченого Слова. 

Спільна трапеза. Розколяда.

ІІІ День, 15 лютого, субота, Стрітення Господнє:

10.00 – Божественна Літургія в архикатедральному соборі Воскресіння Христового. Очолить Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

о. Йосафат Бойко, ВС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next