АКТУАЛЬНО

Дні духовно-екологічної віднови в катехитичній школі «Воскресіння»

Середа, 07 березня 2018, 16:08
3-4 березня в катехитичному центрі, що діє при архикатедральному соборі Воскресіння, за підтримки настоятеля собору митр. прот. Юрія Новицького з ініціативи катехитичної школи «Воскресіння» проходили Дні екологічної духовної віднови на тему: «Великий піст – час повернення до раю».

Духовні науки цього дня виголосили: заступник очільника Бюро УГКЦ з питань екології о. Володимир Містерман та референт Екобюро в Івано-Франківській архієпархії УГКЦ о. Михайло Дзуль.

Розпочався перший день із Божественної Літургії, під час якої отець Володимир розважав над фрагментом Євангелії, де розповідалося про прокаженого, який просив оздоровлення у Христа.

Проповідник вміло провів паралель між тим нещасним чоловіком, нашою планетою і Україною зокрема.

«Наша земля потерпає від прокази, її біологічний організм не може належним чином виконувати своїх функції через грішне життя людини. Тільки Господь своєю ласкою і людина своєю невтомною і постійною турботою про планету може зупинити процес самознищення», - наголосив реколектант.

Після Літургії учасники духовної віднови поділилися на дві групи. Діти зібралися в катехитичному класі, де у супроводі о. Михайла знайомилися ыз вмістом «ековалізи», яка вкомплектована різноманітними технічними приладами та засобами, що допомагають берегти електроенергію, воду, газ та інші природні ресурси. Дорослі у цей час досліджували перші сторінки Книги Буття, де розповідалося про створення світу та людини, яка отримала від Творця завдання не тільки користуватися благами Землі, але також турбуватися про ощадне використання її ресурсів.

Цього дня також із духовним словом в поетичній формі до присутніх звернулися вихованці п. Оксани Карпаш (Сливки).

Другий день реколекцій розпочався із розважань над тим, як людина, вінець Божого створіння, повинна активізувати та реалізувати у своєму повсякденному житті потенціал, що закладений Творцем у святому Таїнстві Миропомазання – Дари Святого Духа. Посилаючись на Святе Писання, о. Михайло зазначив, що «Дари Св. Духа необхідні для спасіння, бо тільки ті, яких провадить Святий Дух і оперують ними, є синами Божими, на яких також ціле створіння з нетерпінням очікує».

Завершились дні духовної віднови Божественною Літургією, яку очолив о. Михайло Дзуль у співслужінні директора школи о. Романа Влашина. У слові-проповіді священнослужитель звернув увагу на навернення і покаяння, яке є передумовою змін в житті окремої людини, суспільстві і природному середовищі. А першим кроком до покаяння є поглиблення віри в Бога, який є справедливим суддею, що за добро нагороджує, а за зле карає. Після Літургії присутні отримали пам’ятки з екологічним іспитом сумління, який допоможе більш досконало пройти процес духовного оздоровлення.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next