АКТУАЛЬНО

Дні формування для молоді провела Чернеча родина Воплоченого Слова

Середа, 15 травня 2019, 15:13
З 8 по 12 травня вперше в Україні були проведені Дні формування для молоді, організовані отцями та сестрами Чернечої родини Воплоченого Слова. Захід проводився в смт Яблуниця Івано-Франківської області.

Більш як 140 учасників з Івано-Франківська, Вінниці, Стрия, Одеси, Львова та інших міст мали можливість слухати конференції на різноманітні теми.

Конференції  з філософії провели о. Андрій Карпінець, ВС, і сестра Марія Несподіваної Радості, ССГДМ. Про християнське подружжя говорив о. Ігор Тузик. Про атаки сьогодення проти життя та сім’ї доповідав Адріан Буковинський. А про користь і небезпеку соціальних мереж говорила Олена Кулигіна.

Тематику соціальної доктрини Церкви представляли Олег Жерноклеєв, третьочинець і викладач Національного прикарпатського університету, та Володимир Мороз, науковий співробітник Інституту історії УКУ.

Не бракувало також цікавих доповідей на такі теми, як існування Бога та безсмертність людської душі, з якою виступив о. Андрес Бонелльо, ВС. Отець Марчельо Латтанціо, ВС, говорив про зростання в чесноті любові до Бога та ближнього.

Невід’ємною частиною цієї формаційної зустрічі також була молитва. Усі учасники мали нагоду розпочинати кожний день з Божественної Літургії, молилися вервицю, проводили нічні чування, а також чисельно приступили до Святих Таїнств Сповіді і Причастя.

Іншим елементом, який доповнював ці дні формування, була розважальна програма. Письменник Гілберт Честертон казав: «Однією з найбільших таємниць християнства є радість». Тому окрім інтелектуального  та духовного збагачення,  для молоді організовувалися різноманітні ігри та конкурси, естафети і спорт. Кожного вечора всі спільно співали та веселилися.

Надіємося, що такого роду формаційні зустрічі допоможуть молодим людям найперше збагатитися особисто, як інтелектуально так і духовно, а також  заохотять молодь ділитися зі своїми друзями та близькими з отриманими тут знаннями та свідченням радості віри.

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next