АКТУАЛЬНО

«Дні східних обрядів» у Згромадженні Воплоченого Слова в Італії

Вівторок, 24 травня 2016, 10:16
19-20 травня в італійському містечку Тусканія (провінція Вітербо) відбулися конференції для формування членів згромадження Латинської Церкви. Темою цьогорічних конференцій було «Монашество у східній християнській традиції».

Про це пише прес-центр Згромадження Воплоченого Слова в Італії.

Специфічною метою Згромадження Воплоченого Слова є «інкультурація Євангелія» (п. 5 Конституцій ЗВС), тобто несення Христа і Його Євангелія (Доброї Новини) у всі сфери життя людини. Саме тому члени Згромадження, відправляючись на місійне служіння в різні країни світу, приймають культуру, притаманну тій місцевості, що також стосується і церковного обряду. Тому Згромадження служить не тільки в західному, римському обряді (РКЦ), а й у східних обрядах: коптійському (Єгипет) та візантійському (Україна та Росія).

Щорічне проведення таких «Днів східних обрядів» вже стало доброю і незмінною традицією, що дозволяє всім членам чернечої родини більше пізнати глибоку традицію та духовність Східних Церков.

Першого дня були представлені такі теми: «Історичні акценти та природа східного монашого життя», «Форми монашого життя», «Молитва в монашому житті», «Пояснення молитви «Отче наш» згідно з коментарем св. Івана Золотоустого» та «Розпізнання духів у творах Святих Отців». Перший день конференцій закінчився Божественною Літургією коптійського обряду.

Другого дня відбулися такі конференції: «Монашество як вияв ангельського життя», «Ступені монаших обітів згідно з Кодексом канонів Східних Церков», «Монах і боротьба проти внутрішньої схильності до гріха», «Іконографія: невидиме у видимому чи преображення реальності», а також було коротко представлено та пояснено чин Божественної Літургії святого Івана Золотоустого українсько-візантійського обряду, якою, власне, і завершився другий день конференцій.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next