АКТУАЛЬНО

До 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка в Харкові молилися і читали вірші

Неділя, 09 березня 2014, 17:57
Сьогодні, 9 березня, у центрі Харкова, біля пам’ятника Тараса Шевченка, з нагоди 200-ліття від дня його народження відбулася урочиста Панахида. У ній взяли участь представники Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Римо-Католицької Церкви в Україні та інших Церков.

Панахида проходила за участю численних городян: членів різних громадських організацій, політичних партій, а найбільше – простих жителів Харкова і околиць, які прийшли вшанувати світлу пам’ять видатного діяча, письменника, поета Тараса Шевченка. Про це Департаменту інформації УГКЦ з Харкова повідомила Аля Бондар.

Після молитви зі словом виступив Архиєпископ Ігор (Ісіченко), який зосередив свою увагу на історичному аспекті діяльності Т. Шевченка і його внеску в майбутнє України.

Відтак мав слово ігумен Свято-Покровського Покотилівського монастиря отців василіан о. Йосиф Щур, який зосередив увагу всіх присутніх на питанні найбільшого дару Бога людині, а саме свободи. Отець Йосиф також закликав усіх до спільної молитви за майбутнє України, бо саме молитва може знищити всяке зло.

Опісля мав слово представник Римо-Католицької Церкви і тоді всі присутні священнослужителі поклалии квіти до пам’ятника Т. Шевченкові.

«Кожен із нас у цей нелегкий час для нашої України з болем спостерігає за перебігом процесів в суспільстві, які не завжди є позитивними, але нікого не покидає віра в краще майбутнє, на яке заслуговує кожна людина, що живе на своїй рідній землі», – зазначали у своїх промовах представники Церков.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next