АКТУАЛЬНО

До архикатедрального собору Святого Юра привезли Вифлеємський вогонь миру

Понеділок, 03 грудня 2018, 10:46
2 грудня у львівському архикатедральному соборі Святого Юра відбулася вечірня, під час якої було урочисто виставлено для почитання копію вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці, а також привезли вифлеємський вогонь миру.

Богослужіння звершив владика Володимир (Ґруца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії у співслужінні зі сотрудниками собору та капеланами спільноти «Пласт». Вірні також читали молитву праведного митрополита Андрея за мир та благословення для українського народу.

Після вечірні священнослужителі помазали всіх присутніх єлеєм, освяченим у Вифлеємі перед чудотворною іконою Богоматері. Відтак вірні мали можливість взяти вогонь із Вифлеєма до своїх домівок.

Вифлеємський вогонь миру є символом молитви у час тяжких лихоліть і воєнних загроз, які зараз особливо переживає наша країна. Уже традиційно в Україну цей вогонь привозять пластуни. Під час Різдвяного посту вони приносять цей символічний вогник до кожної парафії нашої Церкви на знак великого єднання у спільній молитві та мандрівці до народження Князя миру.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next