АКТУАЛЬНО

До Будапешта прибув Вифлеємський вогонь миру

П'ятниця, 16 грудня 2016, 14:18
15 грудня в приміщенні Державного самоврядування українців в Угорщині (м.Будапешт) було передано Вифлеємський вогонь. Святий вогонь прибув зі Святої Землі до Австрії, звідки українською скаутською організацією «Пласт» був привезений до Будапешта для української громади, яка мешкає на території Угорщини.

Українську делегацію зустріли п.Юрій Кравченко, голова Державного самоврядування українців в Угорщині, та о. Дам'ян Габорій, священик для українців в Угорщині. Після офіційної передачі Вогню пластуни розповіли про символіку вогню: «Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу».  У свою чергу пан Юрій подякував гостям за візит, а о. Дам'ян розповів, «що Благодатний вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Ним люди запалюють свічки на Святу вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – 19 січня. Потім його можна загасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу вечерю».

З Державного самоврядування Вифлеємський вогонь потрапить до регіональних осередків українських самоврядувань в Угорщині, звідки українці зможуть придбати вогонь до своїх домівок, а в Будапешті Вифлеємський вогонь буде виставлений у церкві Святого Флоріана, за адресою (Fő 88 u.), де українська громада збирається на богослужіння.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

Довідка:

В Україні Вифлеємський вогонь поширюють члени Пласту. Уперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку пластуни перебирають Вифлеємський вогонь і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next