АКТУАЛЬНО

До Дня матері в Івано-Франківську вперше пройшла хода вервиці

Понеділок, 13 травня 2019, 10:43
12 травня 2019 року в Івано-Франківську вперше провели молитовну ходу вервиці, присвячену Дню матері. Колона вирушила від архикатедрального собору Воскресіння Христового, пройшла центральною частиною міста та зупинилася в місцевому парку. З благословення Митрополита Володимира Війтишина, ходу очолив Єпископ Чернівецькьої єпархії УГКЦ Йосафат Мощич.

На спільну молитву прийшли кілька тисяч вірян з Івано-Франківська та різних куточків Прикарпаття: матері, діти, молодь, чиновники.

Під час молитви священнослужителі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ роздумували над Славними таїнствами вервиці. Зокрема, о. Андрій Чорненко, Віце-ректор ІФДС, проповідував на тему Воскресіння Христового. Далі о. Віталій Кузьмин, військовий капелан Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, роздумував над Господнім Вознесінням. Віце-канцлер, Архіваріус Курії Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Ігор Сачков голосив Боже слово на тему Зіслання Святого Духа. Відтак про четверте таїнство вервиці – Успіння Пресвятої Богородиці, проповідував адміністратор храму Різдва Христового УГКЦп рп. о. Софрон Зелінський, ВС. Заключне розважання – Внебовзяття Пресвятої Богородиці виголосив о. Зореслав Михальонко – префект ІФДС.

Учні Католицької школи-гімназії несли спеціальні ікони, написані ще у ХІХ столітті, які ілюстрували розважання. Представники спільноти Лицарі Колумба також несли чудотворну ікону Матері Божої Станіславівської, яка перед цим була виставлена в архикатедральному соборі.

Завершилась молитовна хода в місцевому парку ім. Тараса Шевченка. Зі словом до вірних звернувся Владика Йосафат. Він заохотив присутніх продовжувати молитися бодай одну вервицю щодня і надалі, наголошуючи на тому, що ця молитва має величезну силу та є однією з улюблених нашої Небесної Матері. Архиєрей також привітав присутніх матерів, бажаючи їм постійної опіки Пресвятої Богородиці та завжди пам’ятати про свою місію – передавати дар віри своїм дітям.

Після нього виступив Ректор ІФА митр. прот. д-р Олександр Левицький, який від імені Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина подякував усім, хто долучилися до цієї молитви та організаторам ходи. Він також повідомив, що ця хода стане постійною: «Щороку в другу неділю травня будемо йти, молячися вервицю за всіх наших матерів».

На завершення заходу до присутніх звернувся міський голова Івано-Франківська п. Руслан Марцінків. Він подякував Митрополиту Володимиру за цю ініціативу та поділився спогадами про те, що цього тижня йому довелося вітати жінку, яка народила трійню, наголошуючи, що материнство – це великий дар Всевишнього. Очільник міста також привітав матерів із їхнім святом.

Завершилась молитва святковим концертом за участю гуртів Івано-Франківської духовної семінарії та різних колективів міста.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next