АКТУАЛЬНО

До Екологічних місій задля збереження створіння готуються в Івано-Франківській архиєпархії

Середа, 06 вересня 2017, 11:24
5 вересня 2017 року відбулася ІІІ квартальна зустріч деканальних референтів з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії.

Основним завданням зустрічі була підготовка деканальної мережі до Екологічних місій задля збереження створіння, які вже четвертий рік поспіль проводяться на теренах Прикарпаття з метою поширення екологічного вчення Церкви до всіх прошарків суспільства та плекання у мешканців краю відповідального ставлення до навколишнього середовища.

На початку зустрічі до священиків звернувся керівник Бюро УГКЦ з питань екології – д-р Володимир Шеремета, котрий наголосив на важливості такого роду служіння в контексті спасіння людства. Очільник Екобюро закликав присутніх до активніших дій, щоб через молитву, виголошення Слова Божого та особистий приклад свідчити свою любов і вдячність Творцеві.

Далі естафету перехопив о. Віталій Храбатин, викладач біблійного богослов’я ІФБУ, експерт пасторально-місійного відділу, котрий свою доповідь зосередив на актуальних викликах і проблемах сучасного душпастирства зокрема в соціальній сфері. «Суспільство сьогодні дуже вимогливе, зокрема й до душпастирів, тому сьогодні слід докладати набагато більше зусиль до того, щоб утвердити молоду людину у вірі», - зазначив доповідач.

Опісля о. Михайло Дзуль, референт Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архиєпархії, представив основні напрямки діяльності деканальної мережі в ІV кварталі 2017 року та підбив підсумки екослужіння в архиєпархії протягом літнього періоду. Серед низки запланованих заходів о. Михайло виокремив Місії задля збереження створіння, Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння», День Бога Творця та запросив присутніх активно долучатися до цих заходів, поширюючи екологічне вчення у своїх деканатах на парафіяльний рівень.

На завершення зустрічі присутні мали змогу ознайомитися з двома роликами: «Увага небезпека: пластикові квіти та вінки» і «Церква каже: Ні підпалам!», відзнятими з ініціативи Екобюро з метою підвищення екологічної свідомості населення та представлення небезпеки для життя людини і шкоди для довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next