АКТУАЛЬНО

До Гошівської ікони на Ясній горі провели прощу

Вівторок, 08 серпня 2017, 11:55
5 серпня, у день почитання Гошівської чудотворної ікони, в монастирі отців василіан на Ясній горі відбулася велелюдна проща.

5 серпня 1737 року на Ясну гору в Гошеві, що на Івано-Франківщині, принесли чудотворну ікону Матері Божої. Відтоді цей день у Гошівському монастирі отців василіан вшановується по-особливому. Століттями 5 серпня сюди приходили вірні поклонитися Цариці Карпатського краю та попросити в неї допомоги у скрутних життєвих ситуаціях. Цьогоріч з нагоди 280-річчя перенесення ікони, а також 400-ї річниці формування монастирів Київської митрополії у Василіанський чин на Ясній горі зібралися тисячі паломників на прощу. 

Святкування розпочалося Утренею, відтак, після урочистого винесення на відпустову площу чудотворної ікони,  Преосвященний  владика Тарас (Сеньків), Єпарх Стрийський, відслужив Божественну Архиєрейську Літургію. Із ним співслужили священики Василіанського чину. По завершенні Богослужінь для прочан був організований концерт дзвонової музики на унікальному гошівському карильйоні.

Західне бюро "Живого ТБ" за матеріалами osbm.in.ua

ТЕГИ: проща, Гошів
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next