АКТУАЛЬНО

До храму Царя Христа в Івано-Франківську прибудуть мощі святого Партенія

П'ятниця, 04 серпня 2017, 11:42
12 серпня до монастиря Царя Христа отців василіан м. Івано-Франківська в рамках відзначення ювілею 400-ліття Василіанського чину прибудуть мощі найбільш античного святого в Україні, нетлінне тіло якого в цілості збереглося до наших днів.

Святий Партеній загинув мученицькою смертю в 250 році за панування імператора Декія. Майже тисячу років мощі спочивали в катакомбах св. Каліста в Римі. Пізніше після розкопок тіло святого було перенесено до однієї з римських церков. У 1665 році папа Олександр VII благословив на перенесення мощів до Відня, а пізніше у 1784 році мощі було передано на молитовне почитання до Жовківської обителі отців василіан.

Уперше за 233 роки мощі безвідмовного заступника покинуть місто Жовкву, що на Львівщині, й прибудуть до Івано-Франківська. Урочиста зустріч мощів мученика Партенія за участю владики Йосафата, Єпископа-помічника Івано-Франківського, відбудеться о 17:00 на церковному подвір’ї храму Царя Христа отців василіан (вул. Незалежності, 181). Опісля буде відслужено Архиєрейську Літургію, а відтак всі охочі зможуть прикластися до мощів, тіло якого спочиває в понад 500-річному срібно-золоченому саркофазі.

Мощі пробудуть у храмі Царя Христа тиждень. У суботу, 19 серпня, на свято Преображення Господнього, о 16:00 владика Володимир, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, відслужить подячний молебень біля мощів святого, опісля поблагословить на щасливе повернення до Жовкви.

Західне бюро "Живого ТБ"
за матеріалами сайту osbm.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next