АКТУАЛЬНО

До Львівської архиєпархії УГКЦ призначено Єпископа-помічника

Четвер, 14 січня 2016, 13:05
У четвер, 14 січня 2016 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск надав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ високопреподобного о. Володимира Груци, ЧНІ, дотеперішнього вчителя новиків у Львівській провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії УГКЦ із титулярним осідком Баганни (Dioecesis Bahannensis).

Біографія о. Володимира Груци, ЧНІ

Народився 19 серпня 1976 року в м. Добромиль на Львівщині.

19 серпня 1994 року вступив до новіціату редемптористів.

19 серпня 1995 року склав перші обіти.

19 серпня 2000 року склав довічні обіти.

12 липня 2001 року рукоположений на священика владикою Андрієм (Сапеляком).

Філософію вивчав у м. Краків (Польща), богослов’я - у м. Тухів (Польща) та м. Іннсбрук (Австрія), де здобув ступінь магістра. Тема магістерської роботи - «Богослов’я Великої суботи в Ганса Урса фон Бальтазара і його розуміння в Українській Церкві».

Після пасторального року знову скерований на продовження богословських студій до м. Іннсбрук, де 2008 року в місцевому університеті здобув ступінь доктора богослов’я в галузі догматики, зокрема Святих Тайн.

Тема дисертації - «Свята тайна Покаяння у світлі Христового Воскресіння».

У час перебування в Іннсбруку співпрацював, а згодом очолював пасторально-консультативний центр, який є спільним проектом монаших згромаджень і місцевої церкви.

У 2009-2013 роках виконував завдання директора студій у Львівській провінції редемптористів. Зараз є магістром новіціату.

uk.radiovaticana.va

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next