АКТУАЛЬНО

До Львова приїхала нідерландська делегація з питань капеланства

Вівторок, 28 травня 2019, 14:04
27 травня 2019 року до Львова прибула нідерландська делегація з питань капеланства. Фахівці з військового капеланства протягом трьох днів побувають в Українському католицькому університеті, у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ, Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла, у Львівській міській раді. Також відбудеться низка круглих столів за участі студентів і капеланів різного спрямування.

На думку декана Філософсько-богословського факультету УКУ о. Романа Завійського, досвід капеланства Нідерландів є дуже цінним для українських капеланів: «Як у Збройних силах Нідерландів, так і в українських присутні представники різних релігій та конфесій. Важливо дізнатися, як гармонійно співіснують різні капеланські служби, як вони готують своїх капеланів, як вони їх сертифікують. Також йдеться про навички, які повинні мати військові капелани на загальнолюдському і вузькорелігійному рівнях. Тут важливий також освітній і професійний рівень. Адже капеланам Нідерландів вдається служити не лише вузькопрофільно, але також широкому загалу. Про цей досвід будемо спілкуватися».

Вчора у Патріаршому домі відбулася перша організаційна зустріч з делегацією з Нідерландів. На ній, зокрема, був отець Андрій Зелінський – перший військовий капелан при штабі АТО, священик, заступник керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса». Отець наголосив, що інституція військового капеланства у нашій країні досить молода, але надзвичайно актуальна.

Представники делегації цікавилися тим, які конфесії є в Україні та як саме протестанти здійснюють капеланське служіння на східних теренах країни. Іноземні гості готують доповіді, присвячені актуальним проблемам капеланства.

У складі делегації перебувають представники Протестантського богословського університету (Нідерланди, Амстердам),  Міністерства оборони Нідерландів, Тілбурської школи католицького богослов’я та інших відповідних структур.

30 травня делегати вирушать до Києва, де і продовжать свою працю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next