АКТУАЛЬНО

До Львова привезли мощі святого Антонія

Понеділок, 17 вересня 2018, 11:34
До архикатедрального собору Святого Юра привезли мощі святого Антонія з Падуї. Реліквіарій із мощами святого урочисто встановили на тетраподі храму. Разом із сотрудниками собору отці-францисканці Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, що є хранителями реліквії, звершили Божественну Літургію, після якої всі присутні змогли приступити до мощів святого.

Зі словом проповіді до вірних звернувся ієрм. Юстиніан Городечний Чину Братів Менших (францискан). Священик розповів про постать святого Антонія. Після Літургії, під час моління Акафісту до святого Антонія, ієреї помазували присутніх освяченим єлеєм.

За словами отця Евдженіо Каніла, частиця мощів, привезена до України, була виокремлена з тіла святого у 1981 році. Відтоді ця реліквія побувала в багатьох країнах світу.

В архикатедральному соборі Святого Юра мощі святого Антонія з Падуї перебуватимуть до 24 вересня, за винятком 18 вересня – того дня вірні зможуть приступити до реліквії в храмі Святого Антонія у Львові. 19, 20 та 21 вересня в архикатедрі отці-францисканці виголосять реколекційні науки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next