АКТУАЛЬНО

До Львова привезуть мощі св. Антонія з Падуї

Вівторок, 11 вересня 2018, 12:37
Від 14 до 24 вересня у Львові будуть виставлені для почитання мощі святого Антонія Падуанського. Паломництво очолять два ченці-францисканці – Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, які привезуть святиню з італійської базиліки Святого Антонія. Мощі прибудуть на прохання та за благословенням Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка).

Реліквіарій складається із двох частин: одна – в позолоченому бюсті, а інша – у срібному футлярі. Унікальність мощів у тому, що язик і підборіддя святого – нетлінні. Адже святий Антоній за життя прославився талантом проповідника і збирав на проповіді тисячі вірян. Упродовж століть до святого Антонія по допомогу звертаються бідні, подорожуючі, конфліктні подружні пари і люди, які прагнуть віднайти загублені речі.

До Львова мощі доправлять 14 вересня 2018 року, а вже о 18:00 розпочнеться Божественна Літургія, і буде відкритий доступ до святині. Про це сказав настоятель архикатедрального собору Святого Юра о. Роман Кравчик, який особисто долучився до процесу домовленостей щодо транспортування мощів до Львова. «Ми плануємо, щоб упродовж перебування мощів у Львові храм був щоденно відчинений із 07:00 до 22:00. Утім, якщо люди будуть після 22-ї, то продовжимо цей графік. Відбуватимуться Літургії, акафісти, молебні. Триватимуть реколекційні науки для сімей, дітей», – розповів о. Роман Кравчик.

Під час Святих Літургій, які розпочинаються о 10:00 та 18:00, упродовж трьох днів отці францисканці східного обряду  в реколекційній формі розповідатимуть про всі харизми святого Антонія.

«Для нас це добра нагода відчути заступництво святих у наш час. Ми хочемо просити в Господа Бога заступництва святого Антонія та миру для нашої країни і щоб ми могли гідно жити як християни. Постать святого Антонія є об’єднавчою. Хоч це святий Католицької Церкви, до нього звертаються про молитву і віряни інших конфесій. Тому собор Святого Юра буде відчинений для кожного, хто забажає скласти молитву перед мощами св. Антонія», – сказав капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Як вже зазначалося, мощі перебуватимуть в архикатедральному соборі Святого Юра, але впродовж одного дня, 18 вересня, перебуватимуть у львівському храмі Святого Антонія з Падуї.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next