АКТУАЛЬНО

До мощів Папи Римського Климента в Ялті відбулася щорічна проща

Понеділок, 09 грудня 2013, 12:33
8 грудня 2013 року, у день Священномученика Климента, Папи Римського, відбулася проща до його святих мощів, частинку яких 22 липня 2012 року Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, передав до храму Пресвятої Трійці у Відрадному (Ялта) й виставив їх для публічного вшанування.

У цей день Паломницький центр Климента Папи (Ялта) спільно з Патріаршим паломницьким центром планував провести всеукраїнську молодіжну прощу до Ялти, проте групи молодих прочан скасували відвідини кримського півдня, долучаючись до масових мирних демонстрацій у Києві.

Не дістався до Ялти також і київський молодіжний духовний театр “Притча”, участь у якому бере різноконфесійна столична молодь. Проте у храмі Пресвятої Трійці був керівник театру — о. Дам’ян Габорій, військовий капелан, який є також душпастирем українців в Угорщині. Святу Літургію також служили о. протопресвітер Ігор Гаврилів, декан Кримського деканату УГКЦ, та о. Йосиф Будай ЧСВВ, котрий деякий час служив у ялтинському храмі Пресвятої Трійці, а нині перебуває у Львові, звідки приїхав у гості до своїх недавніх парафіян.

Переважно на прощі були мешканці Ялти та передмістя, до яких долучилися люди з інших куточків України, що зараз перебувають у Ялті на відпочинку. Цьогорічна проща відбулася силами греко-католицької громади Ялти. Службу Божу цього дня було відправлено в наміренні тих молодих людей, які не змогли відвідати столицю кримського півдня.

За традицією по завершенні служби відбулося мирування прочан, кожний з яких отримав образок свщмч Климента з освяченими реліквіями. Опісля гості мали нагоду зігрітися чаєм.

Також цього дня біля храму Пресвятої Трійці відбувся невеликий благодійний ярмарок, на якому реалізували сувеніри ручної роботи, виготовлені ялтинськими скульпторами та митцями. Прочани, у чиїх родинах є маленькі діти, мали також нагоду придбати для них “миколайчики” — печиво, яким традиційно на день Святого Миколая пригощають малят.

Проведення подібних благодійних ярмарків планується 22 грудня 2013 року та 7 січня 2014 року біля римо-католицького храму Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (Ялта, бульвар Пушкіна, 25, зупинка “Кінотеатр “Спартак”). Перший ярмарок буде приурочено до дня Святого Миколая; другий відбудеться з нагоди Різдва Христового і в програмі святкування передбачає різдвяну вертепну виставу, частування кутею та пампухами. Отримані на ярмарках кошти спрямовуються на благодійні цілі.

фото

Прес-служба Кримського деканату УГКЦ

ТЕГИ: проща, Ялта
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next