АКТУАЛЬНО

До Патріаршого cобору прибули групи волонтерів з різних куточків України

П'ятниця, 16 серпня 2013, 19:24
В останній день підготовки до освячення головної святині Української Греко-Католицької Церкви на площі перед собором зібралося близько 160 волонтерів із різних міст України. Переважає молодь з Києва, Львова, Чорткова, Тернополя, Івано-Франківська та Дрогобича.

Ранок для волонтерів розпочався з Літургії. Після Богослужіння та обіду молоді люди приступили до роботи. За словами о. Тараса Валаха, який опікується волонтерами, у кожного тут своя робота. «Хлопці та дівчата фасують пакети для прочан, куди входять: наплічник, молитовник, план-карта місця проведення заходу та пляшка води, - розповідає отець. – Частина волонтерів прибирають собор та подвір’я, а ще інші - розносять інвентар, монтують намети, де будуть реєструватися паломники».

Пластун Борислав Ларін із Донецька розповів, що ще чекає приїзду 40 пластунів зі свого рідного міста. «Упродовж трьох днів ми будемо допомагати біля собору. Цей приїзд для мене – це можливість побачити велике свято для всіх християн. Я хочу відчути, як така велика кількість прочан переживатиме духовне піднесення», - ділиться Борислав. Про місію волонтерства розповідає й Петро Орищич з Дрогобича, який є представником Молодіжної комісії Самбірсько-Дрогобицької єпархії: «Ми приїхали сьогодні зранку, будемо жити в соборі. Умови проживання не мають значення. Праця тут приносить задоволення, мені тут зовсім не важко. Та ще й зараз вітерець – то взагалі легко. Тут нема якоїсь фізичної роботи, якої я б не хотів робити».

Поки волонтери готують територію до святкування, уже з обіду до Патріаршого собору прибувають перші паломники.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next