АКТУАЛЬНО

До подальшої солідарності з українським народом закликав єпископів Європи монсеньйор Дуарте да Куна

Субота, 17 вересня 2016, 20:37
Генеральний секретар Ради Єпископських Конференцій Європи монсеньйор Дуарте да Куна (Mons. Duarte da Cunha) закликав учасників Міжнародної зустрічі на тему діл милосердя, яка цими днями проходить у Сараєво (Боснія і Герцеговина), до подальшої солідарності з українським народом, який страждає від наслідків військової агресії на Сході України.

У ході суботньої пленарної дискусії головуючий запросив представників УГКЦ розказати про актуальну ситуацію в країні та роль Церкви в ній, а відтак заохотив присутніх учасників із різних європейських країн та інституцій не лише до того, щоб долати мовчанку про цю «забуту в європейських медіа війну», але по змозі зробити щось конкретне, щоб люди в Україні відчули підтримку і солідарність. «Україна залишається в нашому серці», - запевнив монсеньйор Дуарте представників УГКЦ.

Влади Богдан (Дзюрах), подякувавши учасникам Зустрічі за змістовні доповіді та за вияви солідарності й підтримки, представив книжку «Боже створіння прагне милосердя», видану в рамках Ювілейного року Божого милосердя. Ця книга, за словами Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, містить богословсько-душпастирські розважання на тему діл милосердя в ключі бережливого ставлення до Божого створіння. Вона, на думку промовця, може стати скромним, але цінним внеском УГКЦ в загальнокатолицьке відзначення Ювілейного року. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next