АКТУАЛЬНО

До поранених воїнів у київський госпіталь завітали колядники

Неділя, 07 січня 2018, 08:11
У навечір'я Різдва Христового до поранених воїнів АТО, які лікуються та проходять реабілітацію в Київському центральному клінічному військовому госпіталі, завітали колядники: владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у супроводі о. Андрія Хім’яка та Гафійки (15 р.) і Євдокії (8 р.) Нагірняків.

Вони відвідали кілька відділень госпіталю, колядували та віншували воїнам із Різдвяними святами, а також передали їм святвечірні дари – солодощі, мандарини і традиційну кутю та пампушки, які приготували сестри служебниці зі спільноти в Княжичах. Із великим зворушенням, а часом і зі сльозами на очах зустріли воїни колядників.

«За нашим прадавнім звичаєм, за різдвяним столом ми залишаємо місце для тих наших рідних і близьких, котрі не можуть святкувати Різдво Христове в родинному колі. Тому ми в нашій княжицькій спільноті вирішили самі піти до наших воїнів, щоб дати їм відчути тепло родинного дому, а ще більше – висловити їм нашу вдячність, запевнити їх у Божій любові і в наших молитвах за їхнє видужання. Серед побажань, якими ми з воїнами себе взаємно обдаровували, було побажання, яке, мабуть, лежить на серці у кожного українця: щоб цей 2018 рік став роком визволення від напасників і встановлення миру в Україні», – прокоментував цю подію владика Богдан.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next