АКТУАЛЬНО

До собору Святої Софії у Римі прибула ікона Зарваницької Матері Божої

Вівторок, 17 жовтня 2017, 10:00
У неділю, 15 жовтня, сотні українських емігрантів урочисто зустріли копію чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, яка протягом тижня перебуватиме у соборі Святої Софії у Римі. Перед цим образ побував у Ватикані, де Святіший Отець Франциск поблагословив для ікони корони.

«Святий Дух зволив, аби ця ікона прибула сюди. Сьогодні Святіший Отець перед Літургією благословив корони для цієї ікони. Тому ми зараз єднаємося в цьому благословенні та молитві. Також кожен може приступити до ікони, поцілувати, торкнутися та промовити слова молитви зі свого сумління та серця: "Пресвятая Богородице, спаси нас!"» – сказав судовий вікарій та голова Трибуналу Тернопільсько-Зборівської митрополії о. Роман Дутчак, який з іншими членами делегації привіз ікону із Зарваниці до Рима.

У соборі Святої Софії усі присутні мали нагоду молитися Божественну Літургію та Молебень до Пресвятої Богородиці за мир та припинення війни в Україні. І кожен наступний день перебування ікони в храмі буде присвячений молитвам у різних наміреннях, зокрема: понеділок – молитві за воїнів та захисників Вітчизни, вівторок – за хворих, середа – за зцілення від недуг узалежнення, четвер – за душі в чистилищі, п'ятниця – за всіх емігрантів, а субота − за Церкву, її єдність, а також за священичі та монаші покликання.

«Сьогодні ми маємо непросту ситуацію в Україні, адже триває війна. Також тут наші громади є в непростій ситуації. Більшість – це жінки, які були змушені покинути рідну землю, родини. Не всі вони мають можливість побувати в Зарваниці, а сьогодні вони можуть молитися до ікони Матері Божої у всіх своїх переживаннях, турботах, непевностях, сумнівах з глибокою вірою у те, що Богородиця буде заступницею для всіх та кожного зокрема», – наголосив ректор прокатедрального собору Святої Софії о. Марко Семеген.

Завершиться перебування ікони в соборі Святої Софії у неділю, 22 жовтня, Божественною Літургією (поч. о 10:00) в наміренні за дітей та молодь. Після богослужінь також відбудеться мирування, процесійний обхід довкола церкви та освячення води. Після цього ікона продовжить паломницький шлях до різних українських громад в Італії.

Зазначимо, що коронація чудотворної Зарваницької ікони відбулася 150 років тому з рук папи Пія IX. Тоді Святіший Отець, за рекомендацією кардинала Йоана Сімеоні, окремим декретом відновив відпусти для прочан, надавши Зарваниці відпустового значення. Сьогодні Марійський духовний центр «Зарваниця» входить до 20 найвідоміших паломницьких центрів Європи.

 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next