АКТУАЛЬНО

До Унева провели прощу, присвячену 150-річчю від народження блаженного Климентія Шептицького

Понеділок, 20 травня 2019, 16:22
17-19 травня 2019 року відбулася 26-та міжнародна молодіжна піша проща Львів-Унів, яка була присвячена 150-річчю від народження блаженного Климентія Шептицького та 100-річчя відновлення монашества в Свято-Успенській унівській лаврі.

Проща розпочалася у п’ятницю о 7-й годині Архиєрейською Літургією у храмі Святого Архистратига Михаїла, яку очолив митрополит Ігор Возьняк. Приблизно о 9:30 зі Львова вийшли 750 зареєстрованих учасників. Протягом першого дня пройшли 36 км за маршрутом Львів-Лисиничі-Виннники-Соснівка-Глуховичі-Звенигород-Романів, де і заночували. По дорозі зупинялися у церквах с.Лисиничі та м.Винники, де нас після молитви щиро частували священики зі своїми парафіянами.

Другого дня у суботу після Літургії у храмі Святого Михаїла та смачного сніданку прочани вирушили до Унівської лаври маршрутом: Романів-Селиська-Ганачіївка-Затемне-Коросно-Сивороги-Унів. Число паломників збільшилося внаслідок доїзду автобусами. Паломники заходили до сільських церков, де молилися та їх пригощали. Прийшовши 26 км, прибули до Лаври близько 20-ї год.

З 21:30 в Лаврі розпочались всенічні моління з нагоди свята Унівської чудотворної ікони Матері Божої. Вечірню з литією очолив владика Григорій Комар, Єпископ-помічник з Дрогобича. Архиєрейську Літургію о 4-й годині очолив вл. Теодор Мартинюк, Єпископ-помічник з Тернополя.

Закінчилося святкування недільною Архиєрейською Літургією об 11:00, яку очолив владика Григорій Комар. У своїй проповіді владика звернув увагу слухачів на зустріч, яка відбулася між Ісусом Христом та «розслабленим» чоловіком при купелі Витезда. Ця зустріч вчить нас правдивого спілкування в діалозі і того, що Ісус Христос готовий кожного підняти з нашого особистого «розслаблення».

Дякувати Богові завдяки молитовному покрову Богоматері, блаженного Климентія Шептицького та всіх святих, все відбулося дуже добре, була чудова сонячна погода.

Організаторами прощі є Товариство студентів-католиків "Обнова" та монахи Свято-Успенської унівської лаври. До проведення паломництва долучилися різноманітні молодіжні організації та спільноти УГКЦ, громадські організації, місцева влада, служба поліції, медики та багато інших.

Ієромонах Аліпій, духівник прощі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next