АКТУАЛЬНО

До Івано-Франківська привезуть мощі святого отця Піо

Вівторок, 03 березня 2009, 15:25
22 березня 2009 року, у Катедральному соборі Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську, будуть виставлені для молитовного почитання мощі містика, стигматика, чудотворця святого отця Піо.
22 березня 2009 року, у Катедральному соборі Святого Воскресіння в м. Івано-Франківську, будуть виставлені для молитовного почитання мощі містика, стигматика, чудотворця святого отця Піо. Мощі будуть привезені із Сан-джованні – Ротондо (Італія). Щодня о 18.00 буде служитися Божественна Літургія, після якої кожний вірний зможе приступити до мощей святого та отримати помазання святим Миром.

Повідомив о. Юрій Трухан

Додаток: Святий отець Піо народився 25 травня 1887 року у південнії Італії, у П'єтрельчині, що в районі Беневенто область Камапанья, був священиком Чину Братів Менших Капуцинів. 6 січня 1903 року Франціск вступив до новіціяту капуцинів у Морконе, прийнявши ім'я брата Піо. Після шестирічного навчання у різних монастирях, яке через слабке здоров'я переривалося постійними приїздами до рідного села, 10 серпня 1910 року у соборі міста Беневенто Франціск був рукоположений у священики. Внаслідок численних проблем, викликаних слабким здоров'ям, у 1916 році він був відісланий до Сан Джованні Ротондо, у районі Фоджа, що на мисі Ґарґано, у області Апулья. 20 вересня 1918 року отець Піо одержав дар стигматів на руках, ногах і підребер'ї. Незвичайне явище звернуло на себе увагу великих мас людей з усіх італійських областей та з-за кордону. Святий Престол, зі свого боку, провів багато розслідувань з ціллю встановлення достовірності самого явища та особистості отця Піо. У певні періоди Ватикан навіть застосував щодо його служіння деякі обмежуючі заходи. Надзвичайний сповідник і вихователь душ, він багато молився і заохочував до молитви. Під його духовним керівництвом зародилися Групи Молитви, які швидко поширилися по території усієї Італії та у різних зарубіжних країнах. У той же час, отець Піо реалізував ідею полегшення фізичних страждань, побудувавши за допомогою вірних лікарню, яку назвав "Домом полегшення страждань". Лікарня поступово стала справжнім лікарняним містечком, привівши, разом з тим, до значного розвитку раніше відлюдне місце. Численними є навернення невіруючих людей і тих, які вели неправедне життя. Численними є також і благодаті, одержані за допомогою його заступництва. Отець Піо помер у стані святості 23 вересня 1968 року. Після завершення встановленого ходу канонічного процесу, 18 грудня 1997 року Святіший Отець Папа Іван Павло II проголосив його Слугою Божим. Його могила і місця, у яких він жив, продовжують притягати до себе все більше і більше паломників. До крипта монастирської церкви, де поховані його мощі, у 1987 році, з нагоди століття з дня народження отця Піо прибув з візитом також і Папа Римський. 21 грудня 1998 року кардинали, які зібралися на консисторії у присутності Папи, прийняли декрет, який визнавав чудо, яке сталося за посередництвом отця Піо. Таким чином була відкрита дорога для його беатифікації, яка відбулася 2 травня 1999 року. Через три роки, 16 червня 2002 року Святішим Отцем італійський капуцин був внесений до числа святих Католицької Церкви.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next