АКТУАЛЬНО

Доброчинці Івано-Франківщини допомогли мальтійцям зібрати на акцію «Святий Миколай іде до сиріт» майже мільйон гривень

П'ятниця, 03 січня 2020, 11:20
Уже багато років поспіль напередодні свята Миколая в Івано-Франківську Мальтійська служба допомоги з благословення архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина організовує акцію «Святий Миколай іде до сиріт».

Її мета – допомогти Святому Миколаю завітати туди, де його найбільше потребують, – у дитячі будинки Івано-Франківська та області. Помічниками Святого Миколая в акції є сотні волонтерів і понад чотири тисячі жертводавців та доброчинців. Усі разом здійснюють усе можливе і неможливе, щоб кожна дитина, яка писала листа до мальтійського Миколая, отримала свій подарунок.

Останнім часом Миколаївська акція вже вийшла за межі Івано-Франківської області. Мальтійський Миколай не оминає своєю увагою і подарунками підопічних Карітас-Чімерівці з Хмельницької області, дитячого будинку та школи-інтернату в місті Маріуполі в Донецькій області. Загалом цього року святий Миколай подарував багато радості та приємних вражень для понад двох тисяч вихованців із двадцяти дев’яти сирітських та інтернатних закладів. Діти отримали омріяні подарунки за їхніми листами: товари господарського призначення, навчальне приладдя, побутову техніку, солодощі, фрукти, канцтовари, книги, ігри, спортивне та реабілітаційне обладнання. Усього разом було зібрано і передано допомоги на суму майже мільйон гривень. Однак співпраця з цими закладами не завершується після свята Миколая. На 2020 рік заплановано провести заходи соціальної реабілітації дітей-сиріт та акцію «Валіза в майбутнє» для забезпечення випускників товарами першої життєвої необхідності.

Представники  Мальтійської служби допомоги висловлюють вдячність усім, хто долучився до акції: жертводавцям та волонтерам, приватним особам, родинам, учням та студентам, підприємцям, керівникам та колективам підприємств і організацій, усім тим, хто вніс бодай найменшу крихту праці для того, щоб святий Миколай завітав до тих, хто його найбільше потребує.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.malteser.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next