АКТУАЛЬНО

Документальний фільм про владику Михайла (Сабригу) презентували в Тернополі

Четвер, 22 листопада 2018, 13:40
21 листопада в Архикатедральному соборі УГКЦ Тернополя відбулася презентація документального фільму про блаженної пам’яті владику Михайла (Сабригу), першого єпарха Тернопільського УГКЦ.

Стрічка, яку створила Мультимедійна студія «Свічадо» на замовлення Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, отримала назву «Владика Михаїл Сабрига. Штрихи до портрета». Картина містить унікальні відомості про життя та архиєрейське служіння світлої пам’яті єпископа Сабриги. До неї увійшло унікальне інтерв’ю з його молодшою сестрою Галиною та людьми, які були з ним близькі з часів підпілля і легалізації Церкви.

У презентації взяли участь: Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк), синкел у справах стратегії розвитку о. Віталій Козак, настоятель Архикатедрального собору о. Орест Павліський, співавтор стрічки Оксана Небесна та Мирослава Гриценко, яка знала архиєрея особисто. Кожен дав живі свідченні про владику Михайла та про працю над стрічкою.

«Головною у стрічці є знята на відео розмова із самим владикою, - розповідає співавтор стрічки Оксана Небесна. - Такий запис зберігався в Інституті історії Церкви УКУ. В цьому інтерв’ю єпископ розповідає про свій життєвий шлях – від дитинства у рідному селі Бортків на Львівщині до служіння в Тернопільсько-Зборівській єпархії».

Тривалість фільму - 40 хвилин. Диски невдовзі можна придбати в парафіяльних храмах УГКЦ Тернополя.

Прес-служба архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next