АКТУАЛЬНО

Священик Володимир Лось: «Сім’я – жива клітина Церкви»

Четвер, 11 червня 2015, 16:31
Церква проголошує, що подружжя є священним Таїнством, але мусимо пояснити, що це означає. Найперше те, що воно втілює благодать. І благодать знаменує не лише Господню допомогу в тім, що чоловік та дружина зостаються в любові та вірності, з хоробрістю та витримкою, без егоїзму, носячи тягарі один одного. Також не означає лише Господню допомогу в тім, що особа може виконувати свої завдання і сповняти власні обов’язки. Благодать означає значно більше: це є божественне життя, участь, початок і заснування життя: це присутність Бога, Який дає себе самого і рятує нас. Християнське подружжя є глибоко вкорінене у Божественній тайні спасіння».

Із цим запрошенням глибше пояснити, як божественна благодать діє у Таїнстві подружжя, о. Володимир Лось, священик Івано-Франківської архиєпархії, 5 червня 2015 року виступив на Зустрічі східних католицьких єпископів Європи у Празі (Черхія).

За словами о. Лося, сучасний світ переживає значну антропологічну кризу, спричинену «втратою людини у самій людині», «втратою сакральних цінностей особи», де людські відносини стали «егоїстично-споживчими і прагматично-комерційними» і «тоді як сім’я є невід’ємною інституцією суспільства, сьогодні вона також відчуває негативні наслідки цієї проблеми». Тому, «найпершою місією» Церкви є розпізнати духовні небезпеки сучасного світу, підтримати сім’ї духовно, шукати шляхів свідчити Божий план відносно шлюбу та сім’ї».

Пригадавши діючу необхідність у таїнствах у сімейному житті, український священик закликав до «оптимізації пасторальної підтримки, духовного супроводу сім’ї – з моменту її народження і через все її життя». За словами о. Лося, «реалізація священного потенціалу сім’ї у таїнствах через євангелізацію і катехизацію є ключем до заснування духовно зрілих християнських сімей, кожна з яких як унікальна священна жива клітина Церкви, гарант процвітання християнської сім’ї і втілення божественного плану спасіння людства».

За метеріалами www.ccee.eu

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next