АКТУАЛЬНО

Допомога сім’ям учасників АТО у вишнівській парафії Святої Анни УГКЦ

П'ятниця, 11 вересня 2015, 13:34
11 вересня, на свято Усікновення чесної голови чесного і славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана, греко-католицька парафія св. Анни в м. Вишневе організувала молитву за воїнів АТО та їхніх сімей.

На Божественну Літургію, яку відслужив адміністратор парафії св. Анни о. Володимир Мальчин, окрім місцевих парафіян, прибули близько 30 родин із Вишневого та сусіднього села Петрівське, чиї рідні пройшли або проходять військову службу в зоні АТО. Під час Літургії вірні  молились за охорону та щасливе повернення військовослужбовців до рідних домівок. Також пом’янули молитовно загиблих вишнівчан та їхніх побратимів.

У своїй проповіді о. Володимир провів паралель між сміливою позицією св. Івана Хрестителя, який постраждав за правду, та воїнами-захисниками, котрі жертвують собою задля перемоги добра і правди над ворожою навалою. «Приклад св. Івана Хрестителя вчить нас, - відзначив о. Володимир, - що незважаючи на трагічну кончину його життя, Божа правда перемагає зло та тріумфує над неправдою. Віримо і молимось, що зло, яке розпочало війну проти українського народу, теж буде переможене, і що наші мужні захисники повернуться живими та неушкодженими до рідних домівок».

По завершенні Літургії кожна сім'я, чиї члени перебувають в зоні АТО, отримала молитовну пам’ятку «Молимось за Тебе повсякчасно» з іменами тих парафіян церкви Святої Анни, які беруть на себе зобов’язання молитись щоденно за наших захисників. Ще 60 таких пам’яток разом із копіями «Звернення Синоду Єпископів УГКЦ до захисників Батьківщини» буде надіслано через місцевий військкомат до воїнів на передову.  Крім того, греко-католицький священик розповів про можливість для демобілізованих учасників АТО з Києво-Святошинського району взяти участь разом із дружинами в духовно-реабілітаційному таборі, що проходитиме в Карпатах наступного місяця.

На завершення кожна сім'я отримала благодійну допомогу у вигляді продуктових наборів та інших необхідних побутових речей. Ця допомога надійшла від благодійної організації «Лицарі Колумба» за посередництвом благодійного фонду «Карітас-Київ». «Сподіваємось, - сказав адміністратор парафії св. Анни, - що через нашу конкретну допомогу та наші постійні молитви кожна сім'я захисника Вітчизни у Вишневому  та околицях відчує на собі  підтримку місцевої громади, яка високо цінує подвиг своїх мужніх воїнів-захисників».

Повідомив о. Володимир Мальчин

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next