АКТУАЛЬНО

#Допоможеморазом: УГКЦ інформує про практичну допомогу потребуючим

Вівторок, 21 квітня 2020, 21:49
За останніх кілька тижнів завдяки активній участі донорів та жертводавців з України та усього світу УГКЦ підтримала чимало ініціатив майже на 5 мільйонів гривень. З них 120 тисяч гривень залучених за допомогою онлайн пожертв на офіційних веб-ресурсах УГКЦ.

«По всій території України, де є структури нашої Церкви, ми є поруч з вірними у часі випробувань і проводимо діяльність у пасторальному, інформаційному, психологічному, соціальному та медичному напрямах», – зазначає о. Любомир Яворський і додає, що в УГКЦ існує ефективна співпраця між різними церковними структурами як патріаршого так і єпархіального рівнів.

Значна частина цих заходів для запобігання поширення та боротьби із наслідками пандемії підтримується за рахунок пожертв міжнародних і місцевих донорів та партнерів. Інша частина надходить завдяки онлайн пожертвам через офіційний сайт УГКЦ. Однак через те, що прохання про допомогу різко зростають, поточні ресурси швидко вичерпуються.

«З онлайн пожертв було зібрано 120 тисяч гривень. Ці кошти були тут же надіслані у ті регіони, які потребували матеріальної підтримки. Серед них БФ «Карітас» Чернівецької єпархії (за отримані кошти там придбали 10 ліжечок для дитячої інфекційної лікарні у Чернівцях), БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії (забезпечення належних умов проживання під час проходження карантину людей із різними видами залежності), шпиталь Шептицького у Львові (підтримка функціонування мобільних виїзних медичних бригад), Антикризовий центр Івано-Франківської архиєпархії (допомога у запуску кухні, яка готуватиме їжу для потребуючих, а волонтери доставлятимуть до місць їх проживання) а також Патріарший дім у Львові (забезпечення відповідних умов проживання медиків). Частина коштів у скорому часі буде виділена для запуску низки ініціатив у Київській архиєпархії», – розповідає о. Любомир Яворський, патріарший економ.

УГКЦ залишається відкритою до співпраці з будь-якими ініціативами, які можуть подолати виклики сьогодення. Для цього наша Церква залучає всі можливі та доступні засоби для душпастирського служіння в Україні та світі.

Не залишаймося байдужими та долучаймося до підтримки найбільш потребуючих! Давайте #допоможеморазом!

Пригадуємо, що з перших днів пандемії COVID-19 в Україні Блаженніший Святослав звернувся до духовенства, релігійної громади та мирян в Україні із заявою про роль нашої Церкви у боротьбі із пандемією. З цього ж часу в УГКЦ почав діяти Антикризовий центр, метою якого є напрацювання комунікаційної стратегії, збору інформації та надання цільової підтримки єпархіям, парафіям, благодійним фондам для надання допомоги тим, хто найбільш потребує.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next